کد خبر 293454
۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۱

سلیمانی: از تجربه جنگ برای نسل امروز کلیدواژه استخراج کنیم

سلیمانی: از تجربه جنگ برای نسل امروز کلیدواژه استخراج کنیم

معاون فرهنگی بنیاد شهید گفت: ماندگاری فرهنگ ایثار نیازمند پژوهش‌ها و استخراج کلیدواژه‌هایی برای نسل امروز است.

به گزارش خبرنگار حیات، یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در جلسه ترجمان دانش طرح های پژوهشی ضمن گرامیداشت عید قربان و یاد و خاطره شهدای جنگ رمضان و فتح خرمشهر، گفت: این ایام تجلی‌گاه مقاومت و از خودگذشتگی است.

وی با اشاره به ۳ خرداد، سالروز مقاومت مردم دزفول افزود: در جریان دفاع مقدس، ۱۷۶ موشک و ۳۳۱ راکت هواپیما به دزفول اصابت کرد، ۱۹ هزار واحد مسکونی تخریب شد، اما مردم ایستادگی کردند.

سلیمانی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات گران‌بهای دوران دفاع مقدس تصریح کرد: ما باید داشته‌های خود را کاربردی کنیم. نمادهای ایستادگی و مقاومت در سه ماه گذشته باید با گفتمانی پژوهشی ثبت و ضبط شود تا ماندگاری داشته باشد. ایستادگی ملت ایران از بدو تولد انقلاب تاکنون تداوم یافته و باید استمرار پیدا کند.

وی افزود: باید طرحی تحولی ایجاد کنیم و در پژوهش‌ها به دنبال دستاوردهای مورد انتظار و روش‌های اجرایی باشیم. دفاع مقدس ما با جنگ ۱۲ روزه، حادثه دی، جنگ رمضان و انقلاب متفاوت بود اما ریشه همه این مقاومت‌ها در همان آغاز انقلاب است. برخی در تلاش بودند این پیوند را منقطع کنند.

معاون بنیاد شهید خاطرنشان کرد: اگر سوژه‌های ایثار و مقاومت در پژوهش‌ها تببین و تثبیت شوند، ماندگاری می‌یابند. رهبر معظم انقلاب فرمودند «این جنگ گنج است». باید به حوزه بین‌الملل توجه کنیم و از ظرفیت ۶۴ پردیس برای استخراج و ترویج مفاهیم استفاده کنیم. لازم است از کلیدواژه‌هایی که برای نسل امروز استفاده کنیم که ماندگار باشد.

سلیمانی با اشاره به ملاقاتی که با خانواده شهدای میناب داشت بیان کرد: در این دیدار من با خانواده ای ملاقات کردم که دو فرزند خود را در مدرسه از دست داده و به شهادت رسیده بود اما همچنان معتقد بود که جان خودم و همسرم فدای نظام. با این رویکرد ذهن من معطوف به واقعه کربلا و روایت حضرت زینب(س) شد. این‌ها کلیدواژه‌هایی برای مصادیق میدانی و عملی در کار پژوهشی است،ثبت و ضبط خاطرات ایثارگران بسیار مهم‌تر از آن است که تصور می‌شود. بعثت مردم و وضعیت کنونی کشور مکمل پژوهش است.

در پایان این نشست، عادل مهری خاطرنشان کرد: نقش بنیاد شهید در کنار سایر دستگاه‌ها باید اثرگذارتر باشد. ما ماتریسی تعریف کرده‌ایم تا نقش‌آفرینی خود را مشخص کنیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha